Friday, February 6, 2009

Γενικής Συνέλευσης ΕΓΚΩΜΙΟ...

...το θέατρο του παράλογου...

Παίχτηκε: Τετάρτη 4/2/2009 στις 18:30
Πρωταγωνιστές: γονείς και κηδεμόνες

Ρόλοι: ο αγανακτισμένος, ο υπεύθυνος, ο ανεύθυνος, ο δυνατός, ο αδικημένος, ο παραπονιάρης, ο σωτήρας, ο εκνευρισμένος, ο δύσκολος, ο εύκολος, ο συμβιβασμένος, ο αμίλητος, ο αγέλαστος, ο κατήγορος, ο πρόθυμος, το θύμα και ο θύτης, ο αδιάφορος, ο απών και ο παρών, ο έξυπνος, ο περίεργος, ο παρεξηγημένος, ο δυστυχισμένος, ο θετικός και ο αρνητικός, αυτός που προσφέρει, αυτός που γκρινιάζει, αυτός που θυμώνει και αυτός που γελάει, αυτός που νουθετεί και αυτός που επεμβαίνει, αυτός πού ήρθε, αυτός που δεν ήρθε, αυτός που ήθελε και δεν μπορούσε, αυτός που δεν ήθελε αλλά ήρθε για να έχει κάπου να ξεσπάσει, αυτός που δίνει και αυτός που μόνο παίρνει, αυτός που δεν καταλαβαίνει και αυτός που κάνει πως δεν καταλαβαίνει...

Αριθμός εισιτηρίων προς διάθεση:260
Αριθμός εισιτηρίων που κόπηκαν: 30 (!)

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο μικρό ξέφωτο λεγόταν γονείς. Ο λόγος συγκέντρωσης τους, λεγόταν παιδιά ... και τότε ξεκίνησαν να μιλάνε και κάποιοι μιλήσαν και έντονα, ενώ άλλοι δεν μιλήσανε, όμως όλοι ακούσανε όλους. Και άλλοι είπανε: ΄θέλω αλλά δεν έχω’, και άλλοι λέγανε ‘εγώ, εγώ θα δώσω εγώ’ και άλλοι είπανε ‘ναι αλλά γιατί να δώσω εγώ και οι άλλοι να μη δίνουν', και τότε κάποιοι είπανε ΄όλοι πρέπει να δίνουν’...και λέγανε και ότι: ‘όχι να δώσει ο απ’εξω’ και τώρα κάποιοι που το διαβάζουν λένε: να, γιατί εγώ δεν πήγα’!!!

Και όλοι παίξανε τους ρόλους τους καλά, και αυτοί που ήρθανε άλλα περισσότερο αυτοί που λείπανε.

Όμως τουλάχιστον αυτοί που ήρθανε, οδήγησαν αυτή τη συγκέντρωση στο μικρό ξέφωτο σε κάποια συμπεράσματα. Και στο τέλος όλοι οι ηθοποιοί που ήταν εκεί ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλο και υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλον πως ‘θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε’ ...και τότε η αυλαία έπεσε και ο σκηνοθέτης υποσχέθηκε πως: Τα κέρδη από αυτή τη παράσταση θα δοθούν στα παιδιά μας...!!!

No comments:

Post a Comment