Friday, April 24, 2009

21η Έκθεση Βιβλίου με τη σκέψη στο περιβάλλον

Από την ιστοσελίδα Flash.gr

Από τις 30 Απριλίου έως και τις 17 Μαΐου, ο ανοιξιάτικος εξωτερικός χώρος του Ζαππείου υποδέχεται την 21η Έκθεση Βιβλίου.
Πάνω από 150 εκδότες με 35.000 τίτλους βιβλίων νέας και παλαιότερης παραγωγής εκθέτουν στα κομψά και ιδιαιτέρως προσεγμένα περίπτερα της Έκθεσης.
Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με τη Συμμετοχή του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου της Αθήνας.

Φέτος είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, συνεργάζεται με τρεις μεγάλες οικολογικές οργανώσεις, την Green Peace, την WWF και τον Αρκτούρο, και οργανώνει οικολογικά τριήμερα με εκδηλώσεις και διάφορα happenings.

Στο χώρο της Έκθεσης προγραμματίζεται να γίνουν ακόμη :

Πρωτομαγιά – 8.30μ.μ – 11.30 μ.μ .

Μεγάλη Συναυλία με τον Παντελή Αμπαζή , αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο με έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών.

Κυριακή 3 Μαΐου – 11.00 π.μ.
Πυλοπλαστική για παιδιά 4- 12ετων

Κυριακή 10 Μαΐου – Ημέρα της Μητέρας. 11.00 π.μ.
Τραγούδια και ποιήματα για τη μητέρα από τον παιδικό σταθμό των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα.

Κυριακή 10 Μαΐου – 11.30 π.μ.
Ζωγραφική για παιδιά 4- 12 ετών με θέμα τη Μητέρα

Κυριακή 10 Μαΐου – 9.30 μ.μ.
Συναυλία με την Αφροδίτη Φρυδά σε έργα Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοίζο κλπ.

Φέτος για πρώτη φορά στο χώρο της Έκθεσης θα λειτουργεί ραδιοφωνικός σταθμός « Ζάππειο 2009» και θα δέχεται τους επισκέπτες που το επιθυμούν να κάνουν τις δικές τους ραδιοφωνικές παραγωγές με συνεντεύξεις, μουσική και αφιερώσεις.

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5.30μ.μ έως τις 10.30μ.μ και τις Κυριακές και αργίες όλη την ημέρα.

Friday, April 3, 2009

Συγχαρητήρια Σωτήρη…

Η πρώτη γνωριμία του Σωτήρη Τσούπτση με το σκάκι έγινε το καλοκαίρι του 2003. Είχε λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του ΟΝΑ.Εκεί έμαθε το σκάκι σαν παιχνίδι, όμως όταν άρχισε το σχολείο, μας ζήτησε ότι θέλει να μάθει κάτι παραπάνω από το σκάκι που γνώριζε. Έτσι τον πήγαμε στην Εστία Νέας Σμύρνης όπου γνωρίζαμε ότι εκεί υπάρχει ένα τμήμα για να μαθαίνουν τα παιδιά σκάκι.Ο Σωτήρης τότε ήταν μαθητής α’ δημοτικού.

Ο προπονητής του ήταν και είναι έως τώρα ο κύριος Νικόλαος Καμπάνης.Μετά από 1 χρόνο προπόνησης άρχισε να ξεχωρίζει και να ανεβαίνει τις τάξεις μία μία έως ότου έφτασε να προπονείται με την βασική ομάδα.

Οι διακρίσεις του, είναι σε σχολικό, ατομικό και ομαδικό επίπεδο.Έχει προκριθεί για το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα σαν μαθητής του 2ου Δημοτικού Βούλας.Φέτος έπαιζε με την ομάδα της Εστίας Νέας Σμύρνης στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Επέτυχε το απόλυτο των 7 νικών σε 7 αγώνες.

Έχει λάβει σε πολλά τουρνουά εθνικά και διεθνή έχοντας πάντα μια αξιοπρεπή εμφάνιση.